• nl
 • en
 • fr
 • de
 • 12 volt Do it yourself!
 • nl
 • en
 • fr
 • de
 • Waarom tuinverlichting plaatsen?

  Wanneer je hebt besloten dat je meer sfeer in de tuin wilt door middel van tuinverlichting, is het raadzaam je vooraf goed te laten voorlichten. Tuinverlichting is er namelijk in vele soorten en maten en heeft diverse eigenschappen. Kies je bijvoorbeeld voor een systeem dat je gemakkelijk zelf kan aanleggen of schakel je een elektricien in? Wil je lampen die een vaste lichtsterkte hebben of heb je liever wat meer variatie? Kies je voor 220 volt of 12 volt? Allemaal elementen die erbij komen kijken wanneer je tuinverlichting gaat aanschaffen.

  In eerste instantie is tuinverlichting vaak bedoeld om je tuin meer sfeer te geven. Is het in eerste instantie sfeer of is het in eerste instantie veiligheid? Mooie wandlampen, fraaie spots of stijlvolle staande verlichting geven de tuin een schitterende uitstraling en maken het geheel ‘af’. Een beeld, plant of boom die in de avond mooi is uitgelicht, laat je nog meer van je tuin genieten. Als je ’s avonds buiten zit, maar ook als je van binnen naar buiten kijkt.

  Tuinverlichting kan je ook een gevoel van veiligheid geven en gemak bieden. Met de juiste verlichting zie je namelijk net dat beetje meer. In de avond even wat weggooien of een lamp die aangaat als je thuiskomt, geeft je zo een heel stuk meer zekerheid. Nooit meer ergens tegenaan stoten of naast het pad stappen: jij ziet alles duidelijk. Daarnaast werken inbrekers liever in het donker, dus zullen ze jouw huis liever overslaan.

  Ruime keus in tuinverlichting

  De reden waarom en waar je tuinverlichting wilt plaatsen, bepaalt voor een groot deel welk soort lamp je kiest. Een wandlamp bijvoorbeeld is bedoeld voor het verlichten van de gevel/schutting/wand/naast de voordeur en geeft licht naar boven, naar beneden of rondom. Ook kan er een sensor op aangesloten worden, zodat de wandlamp aangaat als er iemand langs loopt. Spots worden vaak geplaatst om beplanting of een specifiek object uit te lichten. Objecten zullen extra opvallen wanneer ze met een spot uitgelicht worden. Staande verlichting, ook wel pilaar- of oriëntatieverlichting genoemd, wordt vaak langs een pad geplaatst of op meerdere plekken in de tuin voor veiligheid en extra sfeer. Bij Garden Lights is er ruime keus uit vele soorten tuinverlichting. Van wandlamp en staande verlichting, tot spots, uplights en decklights. Zelfs decoratieve verlichting in vele soorten en maten.

  Smart tuinverlichting behoort tot de nieuwste ontwikkelingen en tovert iedere tuin om tot een kleurrijk of stijlvol geheel. Met de speciaal hiervoor ontwikkelde app worden de tuinlampen op afstand bediend en kan ook een timer worden ingesteld . Altijd de meest geschikte verlichting dus.  

  Zelf doen of uit handen geven?

  Het aanleggen van tuinverlichting is niet voor ieder soort tuinlamp hetzelfde. Bij traditionele tuinverlichting bijvoorbeeld wordt gewerkt met 220 volt. Let hierbij goed op de veiligheid. Ga alleen zelf aan de slag als je weet hoe het moet of schakel de hulp in van een professional. Deze stroomkabels moeten bijvoorbeeld zeker 50cm ingegraven worden, vaak door een elektricien. Laagspanning tuinverlichting, zoals Garden Lights, werkt op 12 volt. Dit geeft meer veiligheid en zorgt ervoor dat deze tuinverlichting veel makkelijker zelf aangelegd kan worden. De kabels hoeven immers niet in de grond, de spanning op de kabels is een stuk minder en je geniet nóg sneller van een sfeervolle tuin. Waarvoor kies jij?