• nl
 • en
 • fr
 • de
 • 12 volt Do it yourself!
 • nl
 • en
 • fr
 • de
 • 12 volt buitenverlichting aanleggen

  Buitenverlichting van Garden Lights is gebaseerd op laagspanning (12 volt). Wij leggen je graag uit hoe jij eenvoudig zelf een compleet Garden Lights 12 volt buitenverlichting systeem samenstelt. Volg de onderstaande stappen en geniet tot in de late uurtjes van jouw sfeervolle tuin.

  Stap 1: Kies jouw verlichting

  Binnen ons ruime assortiment kies je de armaturen waarmee je jouw tuin, oprit, parkeerplaats, schutting, vijver of overkapping sfeervol wilt verlichten.

  Stap 2: Kies een transformator

  Doordat ons systeem op 12 volt werkt is een transformator nodig om de verlichting van stroom te voorzien. Vervolgens kies je een transformator. Voordat je een transformator uitkiest, is het belangrijk om te weten wat het totaal aantal watt is van de lampen die je in jouw tuin wilt aanleggen. Dit reken je gemakkelijk uit door het aantal watt van de lampen bij elkaar op te tellen. Hoeveel watt een lamp verbruikt vind je op de doos van de desbetreffende lamp of in de productbeschrijving op onze website.

  Om later je systeem te kunnen uitbreiden met lampen en/of accessoires, is het raadzaam om te zorgen voor overcapaciteit van de transformator. Bijvoorbeeld: komt je totaal op 21 watt, dan is het verstandig om een 60 watt transformator aan te schaffen in plaats van een 24 watt transformator.

  Wij bieden verschillende transformatoren geschikt voor 12 volt lampen met een maximale belasting van 24, 60 of 150 watt. 

  Stap 3: Kies de kabel(s)

  Vervolgens ga je aan de slag met de hoofdkabel, hier heb je keuze uit 2 type systemen:

  Systeem 1: De hoofdkabel met connectoren op vaste punten.
  Bij deze hoofdkabel zitten er vaste connectoren op de kabel. Deze hoef je dus niet meer los aan te schaffen. Je kunt kiezen voor de hoofdkabel van 10 meter met 4 aansluitpunten of de hoofdkabel van 15 meter met 6 aansluitpunten. Niet genoeg aansluitpunten? Met behulp van de schroef connector sluit je eenvoudig een extra lamp aan.

  Systeem 2: De Flex hoofdkabel zonder vaste connectoren.
  Met de Flex hoofdkabels kun je zelf bepalen waar jij de lampen op de kabel wilt aansluiten. Voor het aansluiten van een lamp of accessoire is de Flex connector female nodig en voor een aftakking sluit je de Flex connector male aan op de female connector. De Flex hoofdkabel is verkrijgbaar in 10, 25 en 50 meter.

  Je kabelsysteem is eenvoudig uit te breiden met onze verlengkabels en kabelverdeler.

  Stap 4: De verlichting plaatsen

  In onderstaande video wordt getoond hoe eenvoudig, snel en zonder installateur de verlichting is te plaatsen in jouw tuin. De volgende stap? Volop van jouw sfeervolle buitenverlichting genieten.

  Kijk hier voor de uitleg over het smart systeem: Garden Lights Plus

  Contact