• nl
 • en
 • fr
 • de
 • 12 volt Do it yourself!
 • nl
 • en
 • fr
 • de
 • Stappenplan voor het installeren van de Garden Lights Switch Plus.

  Je kunt de Garden Lights Switch Plus op verschillende manieren aansluiten op de tuinverlichting.

  1. Als je met één zone wilt werken kun je de Switch tussen de transformator en de hoofdkabel plaatsen.
  2. Wil je één gedeelte kunnen besturen met de app. Dan kun je de Switch Plus plaatsen op een aftakking.
  3. Als je verschillende zones wilt maken zul je per aftakking een Switch Plus moeten plaatsen.

  1. Alle tuinverlichting besturen in één zone met de Switch Plus.

  - Haal de kabel van de transformator
  - Sluit de Switch Plus aan op de transformator
  - Sluit de hoofdkabel aan op de Switch Plus

  2. Alleen een gedeelte/aftakking besturen met de Garden Lights app. Dit is afhankelijk van welk systeem je hebt gekozen:

  Het systeem met vaste aansluitpunten
  In dit geval kun je de Switch Plus aansluiten op het vaste aansluitpunt waar je de aftakking op wilt maken. Je sluit dan eerst de Switch Plus aan en vervolgens de extra kabel op de Switch Plus.

  Het Flex systeem
  Voor het aansluiten van de Switch Plus op een aftakking met gebruik van de Flex connector Female. Je sluit deze connector aan op de hoofdkabel. De Switch Plus sluit je op de Flex connector female en de extra kabel sluit je aan op de Switch Plus.

  3. Meerdere zones en dus aftakkingen maken in de tuin. Als je meerdere zones wilt maken in de tuin heb je voor elke zone één Switch Plus nodig. Je kunt per aftakking 1 Switch Plus gebruiken. Voor elke zone moet je dus een aparte aftakking maken. Hoe je de Switch Plus aansluit ligt aan het systeem dat je gebruikt:

  Het systeem met vaste aansluitpunten
  In dit geval kun je de Switch Plus aansluiten op het vaste aansluitpunt waar je de aftakking op wilt maken. Je sluit dan eerst de Switch Plus aan vervolgens de extra kabel op de Switch plus.

  Het Flex systeem
  Voor het aansluiten van de Switch Plus op een aftakking met gebruik van de Flex connector Female. Je sluit deze connector aan op de hoofdkabel. De Switch Plus sluit je op de Flex connector female en de extra kabel sluit je aan op de Switch Plus.

  Wanneer je gebruik wilt maken van de donker- lichtsensor
  In de Switch Plus zit een ingebouwde donker- lichtsensor. Hiermee kun je in de Garden Lights app installen dat je verlichting aan gaat wanneer het donker wordt en weer uit wanneer het licht wordt. Indien je gebruik wilt maken van deze functie moet je bij het plaatsen van de Switch Plus rekening houden met de positie van de sensor. De sensor mag niet afgeschermd zijn van omgevingslicht. Vermijd dat strooilicht van andere lichtbronnen (bijvoorbeeld straatlantaarns) op de sensor valt, dit kan de correcte werking van de sensor verstoren.

  De Switch Plus terugzetten naar de fabrieksinstellingen
  Op de achterzijde van de Switch Plus bevindt zich een reset knop, waarmee de Switch Plus teruggezet wordt naar de fabrieksinstelling. Je kunt deze knop gebruiken in geval van storing, of wanneer je je eerder (via de app) ingestelde wachtwoord vergeten bent. Doorloop de volgende stappen om de Switch Plus terug te zetten naar fabrieksinstelling:
  1. Controleer of de Switch Plus voorzien is van spanning. Het groene controlelampje op de Switch Plus moet branden.
  2. Houdt de reset knop ingedrukt gedurende minimaal 6 seconden
  3. Wacht enkele seconden na het loslaten van de knop
  4. Het groene controlelampje knippert tweemaal, vervolgens blijft het lampje permanent branden. De Switch Plus is nu teruggezet naar de fabrieksinstelling.
  5. Indien je al eerder verbinding had gemaakt met de Switch Plus  via de app: Verwijder de Switch Plus uit je netwerk (app). Ga hiervoor naar het menu ‘meer’ -> ‘Product aanpassen’ -> klik op de Switch Plus en op ‘verwijder’.
  6. Koppel de Switch Plus (opnieuw) met je netwerk. Ga hiervoor in de app naar het menu ‘Meer’ -> ‘Product toevoegen’. Of kies ‘Nieuw netwerk’ in het beginscherm van de app.