• nl
 • en
 • fr
 • de
 • 12 volt Do it yourself!
 • nl
 • en
 • fr
 • de
 • Stappenplan voor het installeren van de Garden Lights Plus Switch.

  Je kunt de Garden Lights Plus Switch op verschillende manieren aansluiten op de tuinverlichting.

  1. Als je met één zone wilt werken kun je de Switch tussen de transformator en de hoofdkabel plaatsen.
  2. Wil je één gedeelte kunnen besturen met de app. Dan kun je de Plus Switch plaatsen op een aftakking.
  3. Als je verschillende zones wilt maken zul je per aftakking een Plus Switch moeten plaatsen.

  1. Alle tuinverlichting besturen in één zone met de Plus Switch.

  - Haal de kabel van de transformator
  - Sluit de Plus Switch aan op de transformator
  - Sluit de hoofdkabel aan op de Plus Switch

  2. Alleen een gedeelte/aftakking besturen met de Garden Lights app. Dit is afhankelijk van welk systeem je hebt gekozen:

  Het systeem met vaste aansluitpunten
  In dit geval kun je de Plus Switch aansluiten op het vaste aansluitpunt waar je de aftakking op wilt maken. Je sluit dan eerst de Plus Switch aan en vervolgens de extra kabel op de Plus Switch.

  Het Flex systeem
  Voor het aansluiten van de Plus Switch op een aftakking met gebruik van de Flex connector Female. Je sluit deze connector aan op de hoofdkabel. De Plus Switch sluit je op de Flex connector female en de extra kabel sluit je aan op de Plus Switch.

  3. Meerdere zones en dus aftakkingen maken in de tuin. Als je meerdere zones wilt maken in de tuin heb je voor elke zone één Plus Switch nodig. Je kunt per aftakking 1 Plus Switch gebruiken. Voor elke zone moet je dus een aparte aftakking maken. Hoe je de Plus Switch aansluit ligt aan het systeem dat je gebruikt:

  Het systeem met vaste aansluitpunten
  In dit geval kun je de Plus Switch aansluiten op het vaste aansluitpunt waar je de aftakking op wilt maken. Je sluit dan eerst de Plus Switch aan vervolgens de extra kabel op de Plus Switch.

  Het Flex systeem
  Voor het aansluiten van de Plus Switch op een aftakking met gebruik van de Flex connector Female. Je sluit deze connector aan op de hoofdkabel. De Plus Switch sluit je op de Flex connector female en de extra kabel sluit je aan op de Plus Switch.

  Wanneer je gebruik wilt maken van de donker- lichtsensor
  In de Plus Switch zit een ingebouwde donker- lichtsensor. Hiermee kun je in de Garden Lights app installen dat je verlichting aan gaat wanneer het donker wordt en weer uit wanneer het licht wordt. Indien je gebruik wilt maken van deze functie moet je bij het plaatsen van de Plus Switch rekening houden met de positie van de sensor. De sensor mag niet afgeschermd zijn van omgevingslicht. Vermijd dat strooilicht van andere lichtbronnen (bijvoorbeeld straatlantaarns) op de sensor valt, dit kan de correcte werking van de sensor verstoren.

  De Plus Switch terugzetten naar de fabrieksinstellingen
  Op de achterzijde van de Plus Switch bevindt zich een reset knop, waarmee de Plus Switch teruggezet wordt naar de fabrieksinstelling. Je kunt deze knop gebruiken in geval van storing, of wanneer je je eerder (via de app) ingestelde wachtwoord vergeten bent. Doorloop de volgende stappen om de Plus Switch terug te zetten naar fabrieksinstelling:
  7. Controleer of de Plus Switch voorzien is van spanning. Het groene controlelampje op de Plus Switch moet branden.
  8. Houdt de reset knop ingedrukt gedurende minimaal 6 seconden
  9. Wacht enkele seconden na het loslaten van de knop
  10. Het groene controlelampje knippert tweemaal, vervolgens blijft het lampje permanent branden. De Plus Switch is nu teruggezet naar de fabrieksinstelling.
  11. Indien je al eerder verbinding had gemaakt met de Plus Switch via de app: Verwijder de Plus Switch uit je netwerk (app). Ga hiervoor naar het menu ‘meer’ -> ‘Product aanpassen’ -> klik op de Plus Switch en op ‘verwijder’.
  12. Koppel de Plus Switch (opnieuw) met je netwerk. Ga hiervoor in de app naar het menu ‘Meer’ -> ‘Product toevoegen’. Of kies ‘Nieuw netwerk’ in het beginscherm van de app.