• nl
 • en
 • fr
 • de
 • 12 volt Do it yourself!
 • nl
 • en
 • fr
 • de
 • Stappenplan voor het instellen van de Switch Plus in de app.

  Download de Garden Lights app voor iOS in de App Store of Android in de Play Store.

  Volg de uitgebreide handleiding met screenshots hier of volg onderstaande stappen.

  Let op! voor het downloaden van de Garden Lights app is een systeemvereiste van minimaal Android 5 en iOS10 nodig.

  Voor de juiste werking van de app moet bluetooth en de locatievoorziening ingeschakeld zijn op de telefoon en moet de Plus Switch voorzien zijn van stroom.

  Een account aanmaken
  Voor het gebruiken van de app heb je een account nodig. Deze kun je eenvoudig aanmaken door de stappen te volgen in de app. Let op! Tijdens het aanmaken van je account moet het internet ingeschakeld zijn op de je smartphone

  Een netwerk aanmaken
  Je maakt een netwerk aan waar jij vervolgens de smart producten aan koppelt. Hiervoor stel je een nieuw netwerk in of maak je verbinding met een bestaand netwerk. Voor beide opties moet de Switch Plus zijn aangesloten op een verlichtingssysteem dat is aangesloten op stroom. (De lampen moeten branden)

  Een nieuw netwerk instellen:
  Klik op ‘nieuw netwerk’. Stel een wachtwoord in bestaande uit 4 cijfers, deze moet twee keer hetzelfde ingevoerd worden. Door een nieuw netwerk aan te maken gaat de app automatisch opzoek naar smart producten voorzien van stroom die staan ingesteld in de fabrieksinstellingen.
  Verbinding maken met een bestaand netwerk:
  Je kunt inloggen op een bestaand netwerk door de QR code te scannen van het andere apparaat. Deze QR code staat bij ’synchroniseer producten’. Of je voert de netwerkcode in van het bestaande netwerk.

  Producten toevoegen
  Staat jouw Switch of niet alle Switches direct in het overzicht? Ga naar ‘Meer’ en klik vervolgens op ‘product toevoegen’. Klik daar op verbinden, de app gaat nu opzoek naar smart producten die zijn voorzien van stroom en in fabrieksinstellingen staan.

  Product een naam geven
  Geef je smart producten een naam waardoor jij snel herkent om welk product het gaat en je netwerk te personaliseren. Ga naar ‘Meer’ en klik vervolgens op ‘product aanpassen’. Selecteer het product dat je een naam wilt geven, type de gewenste naam in en klik op ‘save’.

  Zone aanmaken
  Om de producten in je netwerk te besturen moeten ze gekoppeld worden aan een zone. Als je met 1 Switch Plus werkt kun je 1 zone aanmaken, wil je verschillende zones voor bijvoorbeeld de oprit, de overkapping en rondom de vijver? Dan heb je per zone een Switch Plus nodig.
  1. Ga naar ‘Meer’ en klik op ‘Zone toevoegen’.
  2. Hier geef je de zone een naam.
  3. Je voegt vervolgens producten toe door te klikken op ‘producten’. Hier kun je de producten selecteren door te klikken op ‘selecteren’, de tekst verandert dan naar geselecteerd.
  4. Klik vervolgens op ‘save’ om de geselecteerde producten op te slaan en nogmaals op ‘save’ om de zone op te slaan.

  Scene aanmaken
  In een scene sla jij je favoriete instellingen van de smart producten van Garden Lights op. Ook heb je een scene nodig om een timer in te stellen.
  1. Om een Scene aan te maken ga je naar ‘Zones’ Linksonder in het scherm. Zet de zones aan die je aan wilt hebben staan in de scene en de zones uit die je niet aan wilt hebben in je scene. 
  2. Je klikt op de zone waaruit je een scene wilt opslaan door op de naam van de zone te klikken.
  3. Je ziet nu bovenaan ‘zones’ en ‘scenes’ staan. Als je nog niet eerder een scene hebt opgeslagen is het veld van scenes leeg.
  4. Door te klikken op "opslaan als scene" sla je in de scene op hoe de zones op dat moment ingesteld staan. Dus elke zone die aan staat, staat aan in de scene en de zones die uit staan gaan ook niet aan in de scene.
  5. Je kunt dan kiezen om een bestaande scene te overschrijven of om de scene op te slaan als een nieuwe scene.
  6. De nieuwe scene kun je vervolgens een passende naam geven.

  Timer instellen
  Voor het instellen van een timer, moet je eerst een scene hebben aangemaakt.
  1. Bij ‘Timers’ kun je een timer instellen door op het plus teken te klikken.
  2. Hier geef je de timer een naam
  3. Selecteer welke scene je aan of uit wilt schakelen door te klikken op scene en de gewenste scene te selecteren.
  4. Bij ‘Start op’ kies je vervolgens of je gebruik wilt maken voor de donker licht sensor (deze sensor zorgt ervoor dat de verlichting aan gaat zodra het donker is of uit gaat zodra het licht is) of dat je een specifiek tijdstip in wilt stellen.
  5. Als je gekozen hebt voor een specifiek tijdstip stel je bij ‘start tijd’ in hoe laat de verlichting aan gaat en bij ‘eind tijd’ hoe laat de verlichting uit gaat.
  6. Vervolgens selecteer je op welke dagen je de timer wilt inzetten door die dagen te selecteren.
  7. Sla de scene op door te klikken op ‘save’
  Een timer kun je verwijderen door de timer te openen, naar beneden te scrollen en te klikken op ‘verwijder timer’.

  Je kunt meerdere timers tegelijk instellen. Bijvoorbeeld om 19:00 de lampen aan en om 24:00 uit. En vervolgens ’s ochtends om 7:00 aan en om 9:00 weer uit.

  Gebruik maken van de donker- lichtsensor
  Als je gebruik wilt maken van de donker- lichtsensor van de Switch Plus kun je niet tegelijkertijd gebruik maken van je ingestelde timers. Verwijder dus eventueel eerder ingestelde timers. Volg onderstaande stappen om de donker- lichtsensor in te schakelen:
  1. Ga naar ‘zones’ en open vervolgens de zone waar de Switch Plus aan is toegevoegd.
  2. Je ziet daar links van de naam die je de Switch Plus hebt gegeven een teken van een halve zon en maan.
  3. Klik op dit teken. Het teken moet nu geel gekleurd zijn.
  4. Nu is de donker licht sensor ingeschakeld van de Switch Plus en zal je verlichting ingeschakeld worden wanneer het donker wordt en uitgeschakeld wanneer het licht wordt.

  Later een product toevoegen
  Heb je nog een smart product toegevoegd om meerdere zones te kunnen maken? Ga dan naar ‘producten toevoegen’ en klik op ‘verbinden’. De app gaat nu opzoek naar alle beschikbare producten. Vervolgens kun je bovenstaande stappen opnieuw volgen om de producten een naam te geven en toe te voegen aan een zone.

  Als de app geen verbinding maakt met de Switch Plus
  Controleer of de Switch Plus is aangesloten op een werkend verlichtingssysteem voorzien van stroom. Dit betekent dat alle lampen branden die aangesloten zijn op dit systeem

  Heeft iemand anders al verbinding gemaakt met de Plus Switch? Dan moet diegene het product verwijderen uit zijn of haar app of je moet een netwerk delen. Dit kan door in te loggen met dezelfde netwerkcode, maar je kunt ook heel simpel de QR-code scannen die staat bij ‘synchroniseer lampen’

  Werkt dit niet? Dan zit er een resetknop aan de onderkant van de Switch Plus. Houd de knop enkele seconde ingedrukt en laat vervolgens los. Met behulp van resetknop zet je je Switch Plus terug in de fabrieksinstellingen.