• nl
 • en
 • fr
 • de
 • 12 volt Do it yourself!
 • nl
 • en
 • fr
 • de
 • Stappenplan voor het instellen van de Garden Lights Plus lampen in de app.

  Download de Garden Lights app voor iOS in de App Store of Android in de Play Store.

  Let op! voor het downloaden van de Garden Lights app is een systeemvereiste van minimaal Android 5 en iOS10 nodig.

  Voor de juiste werking van de app moet bluetooth en de locatievoorziening ingeschakeld zijn op de telefoon en moet de Plus Switch voorzien zijn van stroom.

  Stap voor Stap handleiding

  Kun je extra hulp gebruiken? Download de stap voor stap uitleg in screenshots hier.

  De app instellingen

  Een account aanmaken
  Voor het gebruiken van de app heb je een account nodig. Deze kun je eenvoudig aanmaken door de stappen te volgen in de app. Let op! Tijdens het aanmaken van je account moet het internet ingeschakeld zijn op de je smartphone

  Een netwerk aanmaken
  Je maakt een netwerk aan waar jij vervolgens de smart producten aan koppelt. Hiervoor stel je een nieuw netwerk in of maak je verbinding met een bestaand netwerk. Voor beide opties moet de Switch Plus zijn aangesloten op een verlichtingssysteem dat is aangesloten op stroom. (De lampen moeten branden)

  Een nieuw netwerk instellen:
  Klik op ‘nieuw netwerk’. Stel een wachtwoord in bestaande uit 4 cijfers, deze moet twee keer hetzelfde ingevoerd worden. Door een nieuw netwerk aan te maken gaat de app automatisch opzoek naar smart producten voorzien van stroom die staan ingesteld in de fabrieksinstellingen.
  Verbinding maken met een bestaand netwerk:
  Je kunt inloggen op een bestaand netwerk door de QR code te scannen van het andere apparaat. Deze QR code staat bij ’synchroniseer producten’. Of je voert de netwerkcode in van het bestaande netwerk.

  Producten toevoegen
  - Wanneer je een smart lamp wilt verbinden met de app. Ga je naar “product toevoegen” en klik je op “verbinden”. De app gaat nu opzoek naar beschikbare lampen. De lampen waarmee de app vervolgens verbinding maakt beginnen te knipperen.

  Product een naam geven
  - Ga naar “product aanpassen” om de door jou gekoppelde producten een naam te geven. Klik op een van de standaard ingestelde namen en een nieuw scherm opent zich. Hier kun je de naam wijzigen en opslaan.
  - Heb je meerdere lampen tegelijk toegevoegd en weet je niet zeker welke je geselecteerd hebt? Zodra het nieuwe scherm opent om de naam de te wijzigen begint de geselecteerde lamp te knipperen. Zo weet je altijd welke lamp je aan het bewerken bent.


  Zone aanmaken
  Om de producten in je netwerk te besturen moeten ze gekoppeld worden aan een zone. Als je met 1 lamp werkt kun je 1 zone aanmaken. Heb je meerdere lampen? Dan kun je meerdere zones aanmaken of alle lampen in één zone plaatsen.
  1. Ga naar ‘Meer’ en klik op ‘Zone toevoegen’.
  2. Hier geef je de zone een naam.
  3. Je voegt vervolgens producten toe door te klikken op ‘producten’. Hier kun je de producten toevoegen door te klikken op ‘selecteren’, de tekst verandert dan naar geselecteerd.
  4. Klik vervolgens op ‘save’ om de geselecteerde producten op te slaan en nogmaals op ‘save’ om de zone op te slaan.

  Smart lamp besturen wanneer er één lamp in één zone zit.
  - Zodra je de lamp hebt gekoppeld aan een zone kun je deze besturen door naar ‘zones’ te gaan.
  - Daar kun je de lamp aan en uit zetten door op de “slide knop” (links van de naam van de zone) te klikken.
  - Als de lamp aan staat is er een grijze balk te zien onder de zone. Je kunt de lamp dimmen door de grijze balk van links naar rechts te schuiven. Je dimt de lampen als je naar links schuift en zet de lampen feller als je de balk naar rechts schuift.
  - Je kunt ook de kleur van de lamp instellen. Wanneer de lamp aan staat staat er rechts naast de aan/uit knop een kleurenwiel. Door hier op te klikken opent een nieuw scherm met een kleurenwiel. Door op de gewenste kleur te klikken in het kleurenwiel geeft de lamp licht in die kleur.
  - Je kunt ook wisselen van kleurenwiel. Onder het grote kleurenwiel is een kleine variant te zien door daarop te klikken verander je van kleurenwiel en kun je het licht instellen van koud wit naar warm wit en alles daartussenin.

  Smart lampen besturen wanneer er meerdere lampen in één zone zitten
  - Wanneer er meerdere lampen aan 1 zone zijn gekoppeld dan kun je de lampen in een keer en afzonderlijk van elkaar besturen.
  - Je kunt de zone in een keer besturen door in het overzicht ‘zones’ de zone aan en uit te zetten, te dimmer of het kleurwiel te besturen zoals hierboven omschreven.
  - Maar je kunt ook op de zone klikken waardoor die opent. In het scherm dat opent zie je nu alle lampen die gekoppeld zijn. Hier kun je de lampen los van elkaar aan en uit zetten, dimmen of van kleur veranderen.

  Scene opslaan
  - Wanneer je de lampen in jouw zone hebt ingesteld zoals jij wilt kun je deze opslaan als scene. Als je de zone hebt geopend staat er onderaan een groene knop “opslaan als scene” klik hierop om de huidige instellingen van de zone op te slaan als scene.
  - Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe scene aan te maken of een oude scene te overschrijven. Geef de scene een naam en klik op “save” (bij een Android telefoon moet eerst op enter worden geklikt voordat je de scene opslaat, anders wordt de naam niet opgeslagen).
  - Je kunt deze scene vervolgens gebruiken om aan een timer te koppelen. Op de door jou ingesteld tijd gaan de lampen nu aan in de kleuren die jij hebt opgeslagen in de scene.

  Timer instellen
  Voor het instellen van een timer, moet je eerst een scene hebben aangemaakt.
  1. Bij ‘Timers’ kun je een timer instellen door op het plusteken te klikken.
  2. Hier geef je de timer een naam
  3. Selecteer welke scene je aan of uit wilt schakelen door te klikken op scene en de gewenste scene te selecteren.
  4. Bij ‘Start op’ kies je vervolgens voor “specifiek tijdstip” en stel bij ‘starttijd’ in hoe laat de verlichting aan moet gaan en bij ‘eindtijd’ hoe laat de verlichting uit moet gaan.
  5. Vervolgens selecteer je op welke dagen je de timer wilt inzetten door die dagen te selecteren.
  6. Sla de scene op door te klikken op ‘save’
  Een timer kun je verwijderen door de timer te openen, naar beneden te scrollen en te klikken op ‘verwijder timer’.

  Je kunt meerdere timers tegelijk instellen. Bijvoorbeeld om 19:00 de lampen aan en om 24:00 uit. En vervolgens ’s ochtends om 7:00 aan en om 9:00 weer uit.

  Liever een uitgebreider stappenplan met beelden? Volg dan de uitgebreide handleiding met screenshots hier.